tisdag 28 december 2010

Dagen 362

Gick bak i tiden på denna blogg och hittade då första inlägget detta året. Spännande.. Eller ja för mig.. Säkert inte för er andra.. Mitt liv är som mest spännande för mig.. Hoppas man iaf. Hade man haft en stalker så hade man nog märkt detta..

(R.E.M. – Daysleeper)
(R.E.M. – Losing My Religion)

Tänkte dela med mig av den musik jag lyssnar på undertiden jag skriver detta. Kom snabbt på att detta kommer vara tidskrävande då jag sällan lyssnar på en hel låt..^^ Jag får sålla lite och välja ut de bästa (according to me)

(R.E.M. – It's The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)

Men ja ni får fan ha överseende med detta och kanske hittar ni en ny favorit, vem vet.

Julen är officiellt över och fan vad det är skönt. Denna jul går nog ner i historien som en av de sämsta på länge. När man funderar på det är det nästan helt ofattbart. Tisdagen den 21 december somnar Jim in. (Denez Prigent – Gortoz A Ran)
Jag läser en rad Camilla postat på facebook (vår tids djungeltrumma nr uno) och kort därefter ringer hon upp mig i tårar och berättar hela dagens tragiska händeseförlopp. Mina vänner är alldeles för unga för att behöva uppleva sorg som denna. Gina miste sin sambo sen ett decennium, Camilla miste en nära nära vän och många andra miste en vän, bror och en liten flicka sin pappa.
Det tar en tiondel av en sekund så minns man direkt hur den sorgen känns. Jag minns allt efter min pappa. Hur man fick vänta på en läkare, polisen som kommer då någon dör i hemmet, tomheten. Allt.. Tankarna snurrar om det hade varit H som gått bort. Vad hade man gjort? Hade man orkat? (Eels – I Need Some Sleep)
Onsdagen var sista dagen på jobb, massa att göra och tänka på. Kommer hem till en sjuk Anton som får stanna hos oss över julen. Fick handla mat och de sista julklapparna på kvällen. Vi hade ju inte direkt planerat att ha så mycket jul eftersom Anton skulle varit hos sin pappa och det bara varit vi två. (Moby – One Of These Mornings)
Julafton blir lugn, superlugn. Jag spenderar mesta tiden liggandes i soffan. Samma med dagen efter. Anton är bättre men jag blir svinsjuk med feber. Sover 18 timmar ena dagen. Trevligt sällskap va..:P
Jag fick ett väldigt oväntat samtal juldagen. Det var min farbror Kent som ringde. Han hade skickat en julhälsning via sms till mig och min bror. Min bror hade svarat (Alltså lever han, grattis) Men eftersom jag inte svarat så hade han letat upp mammas nr och via henne fått mitt hemnr. Han visste inte att jag bytat efternamn. I vilket fall.. Min faster Yvonne hade gått bort tidigt juldagsmorgon av cancer. Vi har inte så där nära kontakt, mina släktrelationer är minst sagt komplicerade. Men det var ytterligare en påminnelse om pappa och begravningar och död.
(Billy Talent – Fallen Leaves)
Söndagsmiddagen hos Moster fick jag ställa in för jag orkade knappt ta mig upp ur sängen och in i duschen. Anton o H gick själva vilket jag tycker är himla gulligt. Dom två gör allt tillsammans dom. (Nils Lofgren – You)
Vi packade när dom kom hem, för tidigt avfärd mot Etuna måndag morgon. Jag vet inte om dom fick med sig allt dom skulle för jag var inte så pigg om man säger så, men annars så får dom väl köpa vad dom nu behöver. Man ska inte skämma bort pojkar, då blir dom oförmögna att göra saker själva till sist :D
Måndag åkte dom och jag gick till läkaren. Har fått lunginflammation och är sjukskriven tills i januari. Underbart.. Jag har ju inget annat jag ska göra??? Varför blir man alltid sjuk när man har tusen saker att göra?? (Lenny Kravitz – Again) Kan säga att jag var vääldigt lättade då H ringde o sa dom kommit fram och allt hade gått bra. All den senaste tidens död sätter sig i huvudet på en.

Trots allt har jag idag haft en helt underbar dag, i min lilla rosa bubbla. Jag har sovit gott i natt, druckit typ 2 l te. H köpte ett te som hette Lugn o ro till mig i julklapp, skitgott. Jag har läst en bok i lugn o ro, pratat med katterna och bara varit. Hela dagen utan några som helst krav eller hemska tankar om död eller sjukdom. Har varit så himla skönt och välbehövt. Nu ska jag snart gå in och ta bort all min päls och sen gå o sova i nya sängkläder. Det enda jag inte lyckats med än är att äta..men det är inget jag dör av direkt :P