fredag 11 september 2009

seeeegt

hela denna dagen har varit såå seg..vaknade innan klockan, som alltid. Fick iväg anton till skolan..sen nada.. Ingen frukostaptit, inget kaffesug, ville inte göra något. Läste lite, skrev lite läxor. Tog en evighet. Motvilligt blev de frukost. Kollat lite på tv, datorn..läst..i omgångar.. Pratat med Desi en stund. Jag har massa jag kan göra, jag bara vill inte. Har ingen lust alls idag..

hoppas det går över tills ikväll^^

torsdag 10 september 2009

Vem är du?

Hade i uppgift till psykologin att göra Myers-Briggs personlighetstest. Har du en halvtimme över så gör det, är rätt intressant.
Mitt resultat blev ISTJ :
Quiet, serious, earn success by thoroughness and dependability. Practical, matter-of-fact, realistic, and responsible. Decide logically what should be done and work toward it steadily, regardless of distractions. Take pleasure in making everything orderly and organized – their work, their home, their life. Value traditions and loyalty.

Sounds like me right? :P

090909

Jag skickade ett sms till H igår.. kl 09:09..då var det 090909 09:09..de är rätt coolt..^^ Tänkte visa min dag i bilder.. (vissa av oss läser ju inte utan tittar bara på bilderna ^^ )



Som alltid sover min katt.. Han sover alltid, överallt (han gör det just nu med, samma ställe, samma ställning)


Min ödla bytar skinn.. Han gillar inte att bli badad så jag fick vattna hans terrarium istället..nu är han som ny..^^


Mina läxor, eller ja några av dom. Och min kalender, den är ett stort måste.Där står ALLT i den.


Jag organiserade mig till sist i köket, blev mer ordning då, känns lugnare haha..Töntig man är men de funkar..


Min nya bonad..jag tyckte den var så fin så.. Ska bara våga mig på att tvätta den sen så..^^


Mina nyaste små tavlor. Har inte helt bestämt plats för dom än, men ruggigt söta är dom iaf..


Så min tvätt...halva iaf...


Anton tjurar i köket och gör sina läxor..igen. Han försökte smyga ut innan jag sett hans läxa, de funkar inte på mig..^^ Sur blev han, men fin blev läxan när han var klar..


Liiite mer tvätt vikt....Zzzzzz


ALL tvätt vikt... de är nog bland de tråkigaste. Därför jag hatar att tvätta, man måste vika skiten sen..

Överraskning...^^


Hihih änglaspel med små djävular.. Kan de bli sötare..^^


Blomman som blommade så jag inte kunde klippa ner dom...man kan inte klippa bort dom när dom ser ut så ju..:)


Såhär ser H ut vaaar dag. Han gör samma sak vaaar dag han kommer från jobb.. Måste vara tråkigt.men tydligen inte..


Med han satt där stod jag här... Inget avancerat för vem orkar det var dag...




jag försökte plugga..verkligen.. Men H var såå störig.. Jag ville slå han med min "lilla" bok..hårt..


När han väl gick....så ställde han sig i hallen och började spänna sig.. Jag trodde jag skulle kissa på mig, han är sjukt töntig ibland. Han fick ingen uppmärksamhet, då TAR han den..^^


Till sist kom Kajsa och skulle upp i knät.. Då gav jag upp...

Jag gick o la mig... O skönt som fan var det...

"I keep a close watch on this heart of mine...."

10 poäng om du kan låten...^^ Blev lite frälst i denna låten (o fler) då jag såg filmen med Joaquin Phoenix..han är snygg så in i helvete..haha

What goes around, comes around.. De får en att undra lite.. Men alla tror inte på karma så kan väl vara därför folk är som dom är ibland. Jag tror iaf att man ska ta till sig av den dåliga karman man får och inte se de som något som jämt är den andras fel. Alla gör vi fel, de är vad vi gör åt det som räknas. Självinsikt är ovanligt, tyvärr. En annan rolig aspekt på den frasen "Goes around, comes around" är könssjukdomar..hihih. Läste i Metro för någon dag sen att klamydian ökar hos nyblivna singlar, 25+.. Och som en ev utveckling av detta skulle man i framtiden kunna ta en bild på sitt kön o ev defekt på detta o mmsa in till en läkare osm bedömde bilden och ev behandling.. Hur jävla skumt är inte de??

Om igår var en bra dag är idag en mindre bra dag.. Rent energimässigt sett. Haft 2 lektioner o är helt slut.. Igår gick så himla smidigt. Var uppe med tuppen. Frukost o kaffe, matteläxan gick snabbt som attan, historian gick med snabbt och bra, saker fastnade. Jag vek all tvätten, alla 8 maskinerna..^^ Gjorde min psykläxa och mailade iväg den. Anmälde Anton till Barnens magasin och mig själv till Högskoleprovet. Jag diskade, lagade mat och städade lite i köket. Bäddade rent i Antons säng, vattnade blommorna. Jag funderade på om jag kanske skulle klippa ner mina blommor för säsongen men när jag kom ut på balkongen hade ena blomman blommat om igen, man kan inte klippa ner dom då. Känns lite som mord..hihi. Jag kom i säng ganska tidigt igår..var inte alls på humör för en lång natt uppe, läste min historia en sista gång mellan 20-21 sen zzz lite efter de. De som börjat så himla peppigt blev efterhand lite segt trots kaffekonsumtion.

Nu ett par dagar i rad har jag träffat på Linda på bussen till skolan. Linda är Antons pappas kusin och storasyster till en gammal klasskamrat till mig. Lite trevligt med sällskap så tidigt på morgonen. Hon pluggar till hudterapeut i Köpenhamn.
Idag var det som vanligt matte 8.00...att jag fortfarande inte vant mig vid dom jävla trapporna alltså. Vi var inte många idag..knappt halva klassen som redan minskat sen starten. Till min förvåning kom Anna inflåsandes idag. Det var skoj att hon fått byta tid så vi satt o småflummade, men hon höll med mig om att min lärare var klart mer pedagogisk än Mats som hon hade ( o jag hade i A). Vi gick och tog en kaffe efteråt för att piggna till inför provet. Som för övrigt var rätt tråkigt. Han hade inte med det jag tyckte va intressant men vi får väl se. Kändes helt okej och det är alltid skönt när det är över. Efter det åkte jag hem och drack kaffe. Hade värsta diskutionen med H..vi tänker INTE på samma sätt.. Hahah vilket har sina nackdelar om man säger så. Men det ordnar sig alltid, på ett eller annat sätt. (denna gången med att han gick och jobbade...^^)

Idag händer inte allt för mycket skulle jag tro..lite plugg, lite flum. Känns att det är en sån dag idag, jag "tänker" mycket. Hmm filosoferar skulle man kunna kalla det, problemlösning..^^

P.s
Hihih nya ICA reklamen är underbar.. "Inte ska tant behöva äta kattmat heller" :D

tisdag 8 september 2009

Borde vara Toker men är mer Trötter..

För typ en halvtimme sen var Anton döende av hunger. Han var så hungrig att han höll på att äta upp sig själv. Jag började laga mat, och han gick!!! Hur fan går det ihop? De barnet är inte logiskt för fem öre. Jag sa att maten var klar om typ 5 minuter. Jag har hunnit laga mat, hänga 3 maskiner tvätt och suttit här i säkert en kvart och han är inte hemma än. Hahaha..ja vad säger man..

Har haft en lååång dag idag. Inte den längsta men lång.. Först matte. Den nya matten är laaagom skoj om man säger så. Är himla glad för mitt VG ska jag säga, jag lär behöva det. Historieprov på torsdag, genomgång idag. De gick undan kan jag säga. Från forntiden till medeltidens slut på 2 timmar. Fatta rni hur mycket som händer under den tiden i Europa??? En hel jävla massa kan jag ju säga.. allt bara surrade runt i huvudet men vi får väl se till så att de mesta fastnar. Tur man har läst om historia ett par gånger förr haha.. Sist idag var det Global utveckling, inte fullt så skoj idag som annars, lite segt måste jag säga. Och av någon anledning så är jag jämt kissig i skolan nu för tiden..vilket bara spär på känslan av att man vill gå hem nuuu..^^

Hann knappt hem förrän de var dags att tvätta... Har missat tvättiden (som alltid suck på mig) så jag hade en enorm tvätt. Vi snackar om 8 maskiner. O då sorterar jag endast i mörkare och ljusare färger.. Alltså INTE så som gammelmormor lärt er..haha. Så de är upp och ner och upp och ner. Grannen tittade in på mitt berg av tvätt och erbjöd mig snabbt sitt ena torkrum "Om du behöver, jag klarar mig med ett" Hihih snällt iaf, men har klarat mig preciiiis hittills..

Imorgon är jag ledig och det gör att man står ut med allt möjligt idag.. Och tanken på att ha en massa läxor blir med lättare när man är ledig. Jag funderar på att sitta uppe halva natten o läsa psykologi med ett glas vin i handen, men tyvärr säger nog huvudet nej till det.. Vi får väl se..^^

måndag 7 september 2009

Orka....

Jag fick VG på mitt matteprov...jääh..^^ Jag är happy..för jag lär behöva de.. jag HATAR grafer, funktioner av variabler, värdemängd och defineringsmängd... Fy faaaan.. har suttit i typ en timme med kanske 3 tal. Jag ger upp... Orkar inte..

Har pluggat i princip hela dagen. Först då matte i morse, hem snabbt som ögat (jag var kissig hela vägen hem hihi..varför kissa på offentliga toaletter när man kan hålla sig hysteriskt) Väl hemma så åt jag lite och mailade mitt arbete jag gjorde igår (Tack till mig själv), sen har jag pluggat, matte då i en timme som bara sög. Sen har jag kört Historia..hela romarrikets fall, arabernas intåg, germanerna och sen medeltiden. Jag har nog 1/3 kvar innan jag läst igenom allt en gång..hahah..visst ser de just ut... Jag orkar inte läsa mer om medeltiden..

Just nu tar jag en liten paus, har diskat och finally sålt min filosofibok. Dricker lite kaffe och bara njuter av att ha en inre stress som inte går över förrän vecka 44 då vi har lov..hahah..visst är det underbart. Jag höll på att säga att de kan vara värt de för att ha lite sovmorgon då och då men va fan jag vaknar ju vid senast 7 hur jag än gör så de är inte lönt. Orka sova ^^

(min historiebok ligger och hånar mig...tvi..jag tittar på andra hållet ^^)

Jag håller på att göra ett schema för Anton med. Eller ja vad man nu ska kalla de. Han ville ha någon form av veckopeng. Och de kan han väl få, men på vissa villkor. Nu pratar vi om rena pengar till honom, alltså inget han behöver köpa själv. Vi köper fortfarande allt han pekar på (muttrar) eller ja jag försöker bättre mig på den punkten och tänkte att de kan vara nyttigt för honom att se var man får pengar ifrån. Så han ska få pengar om han har gjort de jag velat den veckan. Han ska sköta sin hygien, tydligen skit tråkigt om man är pojke o 9 år, jag får tjata på honom var dag att tvätta sig/duscha o de orkar jag inte mer. Sen ska han sköta sitt rum, de ska städas ordentligt en gång i veckan och hållas fräscht där mellan och lakan ska bytas var vecka. Och till sist ska han sköta sin skola, men de gör han redan väldigt bra. Han är bäst i klassen på matte (var fan han nu fått de från Oo) och han är duktig på att läsa och idrott o ja allt faktiskt. Jag ville bara ha med de för att han ska ta de på större allvar. Dom får små stjärnor i loggböckerna och ibland har han inte fått för han pratat för mycket, bråkat eller så. Och de är de jag vill han ska sluta med. Så vi får se. Går de bra så får han pengar, om inte så får vi prata om vad som gått snett och försöka nästa vecka.

Jag bakade plommonpaj i helgen. Hade inget recept men de blev himla bra ändå. Hihih men de var lite läskigt för jag skar plommonen i båtar och stekte dom med lite socker och lime. När man sen hade smuldegen ovanpå o den varit i ugnen lite såg det ut som blodbad där i och plommonbåtarna som små blodiglar..hahah värsta halloweenmaten =) Men men..de var gott iaf..

Nu ska jag orka göra något annat...plugga är väl nära till hands..:/

söndag 6 september 2009

Det är något med söndagar..

..som jag inte gillar. Detta något kan jag inte sätta fingert på så där helt och hållet men de har nog med tanken att imorgon, måndag, börjar en ny lång vecka av de man nu gör. Samtidigt är söndagar lite sköna. Man gör inte så mycket, man går och plockar lite, helst i myskläder. Nästan vad jag har gjort idag.
Vaknade sjukt tidigt..kan ha ett samband med att jag somnade tidigt igår. Mens och migrän har den effekten.. Ville ha Desis morfin men de var så lååångt borta... Jävla skit liksom..^^ Men de gick över till sist så jag slapp vakna med skiten idag. Så pigg som en lärka var jag uppe kl 7.. Måste ha varit något i luften eller nåt för 7,51 var H med uppe...hihi.. Han skulle jobba idag så de var lika bra.
Jag kom på att jag har ett historieprov på torsdag, forntiden till sen medeltiden. Jag var i Antikens grekland så kanske dags att komma igång.. Just nu har jag kommit till romartiden och deras fall..alltid något.. Bara några hundra års historia till så ^^
Men jag har varit ytterst duktig idag.. Har gjort min uppgift 3 till administrationen med. Och läst hela boken "Blir världen bättre?" från UNDP (FN:s utvecklingsprogram) Jag läser Global Utveckling vilket är sjukt intressant. Ska skriva ett inlägg om det sen så ska vi se om ni håller med eller inte. Tror vi har en större hemtenta på Millenniemålen som jag tänkte skriva in här med. Kort handlar de om vad världen kan göra för att utrota svår fattigdom globalt. Inte bara men bland annat. Ibland är det väldigt givande att plugga.. Alla borde läsa vissa kurser, som ren allmänbildning. Hihih var lite nördig innan.. Fick ett sms av camilla som var om hennes betyg..hon gick ut med 3,9.. var tvungen att räkna ut mina (som jag ligger nu alltså) om vi haft siffror. Nu går det inte att exakt bara överföra vårt system idag till 1-5 men på ett ungefär.. ^^ Jag ligger idag på 4,6 hihi..lite stolt måste jag säga.. För att inte ens ha gått ut grunskolan med fullständigt betyg är det rätt okej..
Nu ska jag fortsätta med fallet av Rom in i medeltidens mystiska tidsålder..^^