fredag 20 november 2009

Carpe diem..

Det måste ju vara världens mest uttjatade kassa uttryck. jag tycker det är sjukligt tråkigt och ett tecken på dålig fantasi. (snälla ni sluta tatuera in det överallt) Men ibland försöker vi väl ändå "fånga dagen", jag gör det iaf. Ibland.
Det går lite olika. Bra eller mindre bra.
Idag har det gått sådär. Jag fick bytat min provtid och jag fick läst igenom alla sidorna så på det planet gick det bra.
Fick tvättat min tvätt och vikt en del av den (Faaan va det är trist hahah), lagat mat och disakt och sånt skojigt man måste göra.
Jag har försökt förklara begreppet "fyrtiotalister" för Anton. Med begränsad framgång ska jag väl säga. Han har för övrigt fått en lillebror till idag.. Alvin skulle han kanske heta. Så nu har Anton 3 småsyskon..o jag har sluppit skita ut någon av dom..:D Det är en himla bra sak.
Nu ska vi softa i soffan tills H känner för att dyka upp från jobbet...^^

Personlighetstest

Det är rätt intressant och skoj...
Mitt resultat gav :

Ciccis personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.

Karriärer som skulle kunna passa Cicci:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.


stämmer det tycker du??


Om du vill prova själv..clickme

Schitt...

Well You really have to know your schitt...indeed...

So here is how to.. Clickme

Tänk grönt^^

Åhh vad jag blir trött.. När min dator bestämde sig för att haverera förra veckan så slutade vissa av windows funktioner att funka. Och jag blir såå trött... Jag tror min dator avskyr mig. Jag tycker jag är snäll, klappar fint, torkar av honom då och då och jag nyser ALDRIG på honom. Ändå så bara störar han sig. (APA)
Så nu kan jag inte vända mina bilder.. grrrr. Sååå ni får vända på era huvud istället, iaf tills jag har fixat det. Visste det var något jag skulle fråga Jonas om igår. Det jag inte har i mitt huvud får ni har i ert istället.


Mitt projekt är nu klart. Sopsortering. Nu ska man bara komma igång och lära sig att inte kasta allt i hushållssoporna. Det är inte alls så svårt egentligen men man tänker inte alltid på det.
Det finns en hel del man kan göra för miljön. Man måste ju inte sortera sopor (även om det är bra)
Man kan vara noga med att släcka och använda lågenergilampor men även kolla var man får sin el ifrån.
Spara sina matrester till lunchlåda och lära sig laga mindre mat så man slipper kasta så mycket. Man kan handla mer krav och ekologiskt. Det är inte alltid dyrare, speciellt inte om man lär sig att laga mat i proportion till vad man äter upp.
Man kan åka kollektivt eller cykla då och då.
Man kan ta tåg när man ska resa, flyg är den värsta miljöboven som finns. Om du flyger så tycker jag du ska betala miljötillägget. Kan du inte det sluta flyga!!
Jag anser inte att man måste sluta konsumera, men att man ska vara lite medveten om vad och hur man gör det. Och att man tar en liten del av sitt ansvar för att jorden ska må bättre. Vi som har barn skulle ju vara extra medvetna, vi vill ju att den ska vara lika bra för våra barn. Eller hur??

Såå i sann second hand andra har jag gjort ett fynd :D

Mina små skor...hihi eller ja inte alls så små ska jag säga. Det är 39 men fan vad det är stor plats där i haha. Liiite annat än mina små, tajta och väldigt lätta converse.. Men det är väl en vanesak..
Nu ska jag sätta mig och plugga lite..proven hopar sig nu på slutet. Kom på att det är typ 4 v kvar i skolan sen är det looooov. Jag börjar få liite bråttom att hitta stuff till Antons kalender, och jag vill för en gångs skull ha shoppat julklappar INNAN den 23 hahah.. Får väl se hur det blir med den saken...hmmm

onsdag 18 november 2009

ZZzzzz

Jag är fan grymt trött idag... Vaknade 04,04 o bara tittade på klockan, tog Hs kudde o kramade och somnade om. Man blir svintrött om man somnar om. Snigel i morse..verkligen.
Hur jag ens kom ner till bussen är ett mysterie. Jag fick iaf låna pengar av min son idag,.haha. Hade noll cash och skulle ladda mitt fina jävla jojo kort.. Han påpekade att han ville ha sina 200 tillbaka. Jag tänkte inte berätta om ränta för honom än, kan kosta mig för mycket..

I skolan var det rep för provet imorgon...sjuuuukt tråkigt.. jag satt typ o halvsov. man fryser himla mycket när man blir trött, typ isbit innanför tröjan kallt idag. Camilla kom och hämtade mig vid skolan. Simning idag, trögt var det och kallt var det. Men vi belönade oss med lite bubbel och brunch. Det är såå gooooott...

Efter det åkte vi till Jysk och hämtade stolar till Camillas mamma Laila. Laila bor där jag bodde med min mamma när jag bodde hemma, alltså i samma lägenhet. Lite skojigt. Vi fortsatte vår lilla resa med mer nostalgi med en tur längs Kulladal mot Svågertorp och IKEA. Hittade massa skojiga saker i deras förbutik, älgpasta och äpplekaka till exempel.

Efter det tog vi en liten runda till Bunkeflo till Moster Kerstin.. Inte min moster men det blir liksom Moster kerstin..^^ Hon bor i ett litet hus på landet med hage och hästgrannar o grejs.. Mysigt det där.. Så H vill bo..hihi...

Sen körde vi hem hit och tog en cigg. Jag hade två cigg kvar efter förra helgen så dom sög vi i oss. Usch va de är äckligt och usch vad det känns bra liksom haha. När hon gått och jag plockat undan och satt mig i soffan blev jag såå jävla trött och huvudet börja bulta. Och på det så hade jag fått mitt högskolepapper..mög är det.. Jag fick 81/122 vilket ger 1,3. Medel var 0,9 men ändå...det är kasst. Jag som nyss glömt det där liksom. Evul..

så nu ska jag spendera kvällen med att göra så lite som möjligt..och få mitt huvud att sluta bulta. Jag borde plugga, städa, diska men va fan.. Ingen kommer att ta det ifrån mig så varför stressa..^^

tisdag 17 november 2009

Devil on the way...

God Morgon gott folk..för ni är väl vakna?? ALLA ska vara vakna vid denna tiden.. (Utom H som får sova jämt)
Jag har sjukt ont i min näsa. Man skulle ju då kunna tro att det är en finne men jag tror inte det, det liksom ömmar och är lite så kittligt på samma gång. Jag tror det är leheten eller något.. Mina horn blev inte som alla andras o missade hela pannan och skjuter nu ut genom min näsa. Finns det plastikkirurger för horn möjligtvis? Betyder detta att jag kommer börja snora som fan och vara grinig som ett litet jobbigt barn som ska få tänder? Det hade iofs förklarat sista tidens gnällnivå, helt klart.


Luktar det illa om man utan på doftboxen hänger en Wondergran ( o ja jag säger så, det är en GRAN!!) för att det ska öka effekten?? Denna bild tog jag på jobb i somras. Jag var bara tvungen. Det finns vissa trappor som jämt luktar illa. Just denna luktar jämt död men blöt hund typ.

Lilla (??) Anton i skolan förra terminen tror jag det var. Min dator har fått flipp och vägrar visa bilder så nu när jag försöker fixa det hittar jag massa gammalt skit =)



Denna bild tycker jag är så söt. Inte bara för Anton så men den togs i ettan. Då skulle barnen berätta om vad deras föräldrar jobbar med. Anton berättade vad Håkan jobbade med. Är det en pik or what??



Det syns himla dåligt då jag har Sveriges sämsta mobilkamera men det är en bil. En morgon på väg till jobb i somras så fick jag stanna och ta denna bild. Jag höll på att skratta så jag kissade på mig. Mitt uppe på den högsta av kullarna här på kroksbäck stod en BIL. Någon hade alltså tagit sig tiden att få upp den dit. Tyvärr hittar jag ingen bild att visa er men den kullen är ganska brant och hög. sen hade dom eldat upp den. Så där stod den på morgonen.. Annorlunda..

Igår var jag o Anton hos Maria och fikade. Med Desi. Himla trevligt. Man borde (som jag sagt 10000 ggr) socialisera mer..hihi..
Idag är Anton sjuk, feber och halsont. Så jag är hemma med honom. H hade säkert fixat det men jag hade bara matte idag så varför inte. Jag har att göra om man säger så. Ska snart göra lite frukost och sätta igång.
Så ha en bra dag och sprid some love ^^

söndag 15 november 2009

Sometimes...

I just wanna screeeeeeeeam.... Känner du igen dig? Man vill ta något hårt och kasta, man vill höra något brytas av, smulas sönder, explodera...nååågot. Bara det går sönder och ens jävla misär kan lättas i det destruktiva.
Så känner jag.. O nej det är inte pms. Även om jag faktiskt kan hålla med om att pms kan fitta till det mesta men inte nu. Det är inget nytt, inget temporärt, utan det är något som maler... Har känt det ett tag men har förträngt det.
Kanske är det bara årstiden..men jag tror inte det.
Vissa dagar tror jag att jag hade mått bättre av att lämna ut mig helt.. Bestämma mig för något, berätta om det, ta dö på undanflykterna och ursäkterna. Jag vet att det hade fungerat, ett tag.
I´m such a good liar..

Det finns alltid genvägar.. Varför plåga sig själv under lång tid när man kan plåga sig själv under kort tid..? Kan alla andra så borde ju jag kunna, eller hur? Hs kommentar är ju fan priceless... "Dom som gjort så blev fan helt koko i huvudet. Du kommer vilja lämna mig då." Man kanske ska jobba lite då, man kanske ska engagera sig lite. Man ska inte ta saker för givet, det är livsfarligt.

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. jag vet ibland inte om jag gör det rätta, det som är bra eller om jag bara är dum som inte bara skiter i det och tar genvägen.
Är det för man inte vill bli en sån person? Man strävar efter att vara stark, gedigen, ha en stark vilja? Dessa är ju alla ärbara egenskaper som man bör ha eller hur? Jag menar vem vill vara svag och hjälplös och bara följa strömmen, vart de nu bär. Man kanske ska vara det med, ibland, iaf kunna vara det då och då. Jag önskar jag kunde det ibland, och vid dom stunderna önskar jag att du kunde låta mig vara sån, hjälpa mig vara sån och finns där. Och samtidigt bara hålla käft en stund.

Apa...