tisdag 24 augusti 2010

Dagen 237

Nu är nästan allvaret på gång igen. Skolan började igår med stor invigning av nya högstadiet och upprop. Dom hade uppträde, rektor Per snackade, ballonger skickades upp i luften och t.o.m Ilmar Reepalu var där och pratade. Sen fick vi gå en rundtur på högstadiet, se alla lokaler och sånt. Barbro var med där så hon fick en stooor kram. Var så längesen vi sågs. Hon är så underbar. Vi trodde vi skulle vara hemma i bra tid men icke, lite innan 13 var vi på väg hem till mamma. Anton fyllde år igår och vi gick hem en runda till mamma då hon inte orkar komma till oss. Anita är nere så vi fikade lite och snackade lite skit. Har nu massa saker att fixa men va fan, sånt man får ta. Känns dock lite sådär att vara ansvarig för sin egen mamma. MS är fan skiiit.

Anton firades igår med tårta och massa paket. H jobbade men alla andra kom. Hans pappa ringde också, ibland blir man förvånad. Jag o Anton stupade i säng sen. Lagom kul när klockan ringer på morgonen. Det är jag INTE van vid alls. Men man får en hel del gjort kan jag säga. Jag började plugga idag, fick gjort nästan hela första uppgiften. Lite smått som ska läggas till bara men på det stora hela så. Efter det så fixa jag till mig och drog med Anita ner på stan. Vi gick runt, runt och kollade. Fick tag i en present till Carina som fyller år på måndag, vilket kan bli skoj. Till sist hamnade vi på Casa Mia och käkade massa god mat, drack vin och pratade om allt mellan himmel och jord. Hon har funnits i mitt liv i all evighet och vi kan idag ha väldigt givande samtal som läker mycket i själen. Hon åker hem imorgon men vi kommer att höras av.

Nu vill jag typ gå och lägga mig och sova.. Min "to do" lista till imorgon är enorm. Är det inte meningen att man ska slappa och softa på sin lediga tid?? :O

söndag 22 augusti 2010

Dagen 235

Fick en bra kommentar av Desi för lite sen. Hon la märke till att jag bytat språk här..igen.. Så nu när jag kör svenska så tar det henne en halv minut mindre att läsa min blogg. Du borde tacka mig :D Egentligen är det mer av ren lathet från min sida. Engelskan tar mer tid, min stavning suger redan som det är och på annat språk blir det mer påtagligt liksom.. vem bryr sig iofs..

Min helg har mest gått åt till att städa. Har till och med skurat badrumsgolv på alla fyra, dammsugat, rensat gammalt skit (man ska kasta Desi :P) och ja allmänt rengjort mitt lilla krypin. Som när man städar känns hur jävla stort som helst. Jag lär mig dock aldrig att putsa fönster. Jag tycker det blir skitbra men så fort solen står på vill jag typ banka huvudet i väggen haha. Jag SKA övertala H om att vi ska ha en fönsterputsare. Jag menar helt ärligt så är det värt varje krona och det är inte ens dyrt.

Det blev lite raj hos frugan med i lördags. Jätteskoj..trots att jag var trött som en emu och inte gick ut. Hon har jättesöta vänner måste jag säga, man känner sig alltid välkommen. Var några nya och några gamla..bra mix. Somliga trevligare att träffa än andra men så är det väl jämt. Till sist kom dom iaf ut, swingan som alltid. Dom ger aldrig upp det där stället, jag vet inte riktigt varför. Man får ha promenadskorna på när man går dit med frugan, hon vallar en runt och runt, upp och ner, in och ut. Värsta träningspasset..:D

Morgondagen kommer bli lång känns det som. Först är det dags för Anton att fylla 10 år. Herre gud va tiden går fort. Gäller att vakna innan honom imorgon, hur jag nu ska lyckas med detta..^^ han är verkligen morgonmänniska den.. sen är det första dagen i skolan med upprop och visning av den nya högstadie delen. Efter det ska vi hem till mamma en runda. Anita är nere och hälsar på så vi ska fika lite med Anton. Sen hem och fixa det sista och ha gäster. Får jag lov att ta ledigt??

Ska dra med mig Anita ner på stan på tisdag och äta lite och snacka lite skit. Det är ganska otroligt. Mamma och Anita har känt varandra i över 30 år. Hon flyttade till Örebro men dom höll kontakten och vi har ofta varit uppe och hälsat på när jag var liten. Man tänker inte på det men vissa människor har man känt hela livet och det är inte förrän nu jag verkligen uppskattar henne. Men det har nog mer med mig att göra, jag har nog vuxit upp lite om man säger så. Hon är helt fantastisk.

Jag ska också börja plugga nästa vecka. Jag läser ju på distans så kan börja när jag vill, officiellt börjar vi den 30:de. Jag vill nog börja lite innan. Ska börja jobba med snart så vill ha kommit igång. Jag har sökt ett nytt jobb, ska träffa chefen den 30:de. Håller alla tummar, fingrar, tår och allt annat jag kan för att jag ska få en plats. Hade varit toppen, mer inne, närmre hem, nytt..vilket kan behövas.. När man pluggat ett tag vill man ju ha lite omväxling.

Nu ska jag dricka en grogg, njuta av den lilla semester jag har kvar och av kvällen..