lördag 10 oktober 2009

Liten kaka

Ja vad gör man om man känner sig ledsen och ensam?? Jo man bakar äpplekaka o hoppas på att någon känner doften och kommer hälsar på ^^

6 stora äpplen
3 msk råsocker
Kanel efter smak
Smör att steka i

3 dl vetemjöl
3 msk socker
150 g smör eller margarin, rumstemp.
Blanda allt med gaffel eller händerna.


Skala äpplena o dela dom i tunnare skivor. Stek dessa i lite smör, råsocker o kanel. Häll dem i en form, Ha på smuldeg och in i ugnen..200 grader i varmluft i ca 15 min. Jag har alltid vaniljvisp till, det är godast.

De är något visst med Äpplekaka o vaniljvisp..^^

Ut med det gamla...men glöm det inte..

Okej jag återkom inte igår.. Jag fastnade framför Tim Burtons Corpes Bride. Han är rätt underbar, Tim Burton alltså, eller hans animationer. Har ni ingen aning om vad jag pratar om så googlar ni nu. (jag väntar............)

Visst var dom söta? Hmm så i vilket fall.. Jag tittade på film och sen var jag fan trött.. Både jag och H sov som stockar innan 12 i natt^^ Vilket var himla bra för hans (jävla) klocka ringde 6.. O innan han fått av den hade jag varit vaken i en bra stund.. Han skulle till Ripa idag och då är det lika bra att komma iväg. Vi besiktigade vår bil förra veckan och fick ett fel så då får man ju fixa det.. (H får fixa ^^)

Jag rensar ut i mina lådor o skåp.. Det är befriande på något vis, bli av med gammalt skit som ligger och skräpar. Känns som jag har heeeela dagen på mig :D Vid såna här tillfällen uppskattar jag spotify väldigt.. Hittade en vit duk i en låda, men där var en liten fläck på den. Slängde den i en hink med lite klorin o vatten.. Nu luktar det badhus i hela köket..hahah. Klor luktar fan illa.

"Nackdelen" med att rota bland sina saker är ju att man hittar massa nostalgi. Jag hittade massa gamla diabilder och fotoalbum från pappa som jag förträngt. Det är så svårt att förklara hur man som vuxen, självständig människa kan sakna någon så mycket som man saknar sin förälder när dom inte finns mer. Jag kan känna mig fruktansvärt ensam utan min pappa, utan att vi ens hade ett superbra förhållande. Men det ska väl bara vara så. Så här några år senare ska jag erkänna att det fanns tillfällen då jag inte trodde jag skulle överleva, att sorgen skulle bli överväldig. Ska iaf framkalla diabilderna. Så kan jag ta fram dom om ytterliga några år o tjuta igen..haha.

Men för idag har jag lagt undan dom..och gått o snutit mig..

Ingenting varar för evigt men kärlek består...

fredag 9 oktober 2009

Sia om framtiden...

...undra om det går...:P Många påstår sig ju kunna genom att spå i händer, horoskop, tarotkort.. Sätten är många.. Hittade en bok..hahah..ja eller liknande med en hel dröse skojiga o mindre viktig upplysningar i..ska titta närmre på den ikväll och återkomma om det där med att spå i händer...
horoskop är ju gammal och beprövat annars...

Ibland vill man ju bara veta vad som komma ska..

Turning blue....

Kom att tänka på det där, använder man det uttrycket i Sverige..? Att hålla andan? Jag vet inte, jag gör iaf. För er som inte fattat så är det något man säger på engelska. Ett uttryck. Om man t ex ber någon göra något och man vet att denna kommer att gå lång tid på sig.. så kan man svara I won´t hold me breath. (jag kommer inte hålla andan)
NU är det iaf helg.. Jag ska lämna Anton till pappa ikväll och bara njuuuta av denna helg. Har idag varit himla duktig och gjort min historiatenta klar.. 7 välfyllda, välformulerade sidor med 1500-1700 talets höjdpunkter.. Yeah I´m so goood..:P haha ska väl läsa igenom den och så men på det stora hela klaaar..
Eftersom detta var min ursäkt att få vara hemma imorgon när H ska till Ripa får jag väl komma på något nytt..^^ Inte så att jag inte vill följa med jag vill bara vara lite för mig själv.. Nej jag tänkte nog röja här hemma lite, antons rum o lite sånt.. Vi får hitta på något helt enkelt..
Har nyss ätit lunch.. sesam nuggets.. sååå himla gott.. In i ugnen, 15 min klart.. Perfekt lunch.. Man har knappt någon disk, snabbt går det och det är såå gott. Doppa i sötsur sås med chili..Mmmmm.. Måste provas!!
Så nu tänkte jag vila lite..har fått gjort en hel del redan så det har jag förtjänat..

Simma lugnt...blubb blubb

torsdag 8 oktober 2009

Hmm....

....tur man inte håller andan eller vad säger ni....^^


Men snart snart så....hahah..

Serier is the shit

Sov såå gott i morse när klockan ringde. Varför gör man alltid det? Jag vet iaf att jag hade världens sjukaste dröm, värst på länge..hahah Jag smsa den till Desi och jag tror fan jag skrämd henne med,,haha.. Ibland undrar man verkligen hur hjärnan fungerar. Jag kan inte ens återberätta den här, ni får bara ta mitt ord liksom..
Här har varit full rulle idag. Tydligen är det något med våra avlopp i huset för de var en stor sugbil här utanför och väsnades idag med en stooor slang upp genom fönstret på 5e våningen här. Kl 10 ringde det på dörren o jo jag öppnar..halvt på klädd..man får skylla sig själv..haha. Porttelefonskillarna.. " Vi är lite tidiga." Jag tittar ner på mina ben o upp på dom.. "Neee de säger du inte.. Liiite va.." Men va fan när han log var det kört.. så hiiimla söt var han.. jag ville egentligen kidnappa honom o låsa fast honom i elementet men H var hemma så han hade blivit så sotis då..:P hahah
Var iväg o handlade..fan vad det är drygt.. Ibland är det såå tråkigt att handla, man vet aldrig vad man ska laga för mat var dag, man glömmer något.. Det är himla tråkigt iaf.. Blev en snabbis, ut o in.. Min huvudvärk som jag försökt bota med treo o eeze hela dagen håller i sig liiite..envisa grejer det där.. Hade en lektion men var verkligen inte pepp.. ( hih inte pepp på pep :P) Men sitter iaf nu med min historietenta. Det är lagom jobbigt just nu.. Distans och jobba hemma är riktigt skönt, passar mig bra.. Måste söka till nästa termin snart med.. Jag börjar bli klar ^^
Ska skriva högskoleprovet snart med..spännande och skoj. Cecilia är verkligen helt orolig och nervös över det, borde jag vara det med? :P I am to stupid to be nervous..:P
Imorgon är det ledig fredag..ska bli såå skönt.. Jag har massa läxor meeen det gör inget, jag är ledig..
Har ni inte sett True blood så gå in på svtplay och kolla.. Det är en himla bra serie, lite lagom annorlunda men himla bra. Introlåten är sååå grym =) Precis min stil.. En annan serie som också är himla skojig och annorlunda är United states of Tara, kommer ikväll på kanal 9.. Missa inte..lovar du kommer skratta..=)
Så nu ska jag fortsätta med min lilla (hmm nej stora) hemtenta...

Stay...well..ja där..eller nåt..^^

onsdag 7 oktober 2009

Gooday

Japp har jag haft...en bra dag... Hade prov, gick åt skogen men varför hänga läpp.. Iaf en uppgift.. Vi får väl hoppas på ett g iaf.. Fikade på Element, ville ha en macka..fick en limpa.. haha.. Servitrisen frågade mig om jag tagit bestick..jag såg ut som en fågelholk.. Men sen förstod jag.. Den var enorm.. Men helt okej..
Fikade med H på Systrar o Bröder igår.. Det är gott o mysigt.. O man borde göra det oftare..
Tvättat en jävla massa tvätt idag på väldigt kort tid.. Men det funkade bra.. Gjort lite läxor..varit liite duktig, förberett för imorgon då vår port telefon ska installeras. De är jag rätt skeptisk till men v får väl se..
Nu ska jag kolla lite tv..se vilka dårar dom släppt ut på sista tiden..sen soooova...^^

Som jag sa... en bra dag...

tisdag 6 oktober 2009

Konsten att åka buss i Malmö

Ja för en konst det är det...iaf om man är som mig...

Jag vill inte ha någon stinkande tant/gubbe bredvid mig. För det gör dom, av det ena eller andra. Parfym från 1800talet, mat os eller svett..något.. Ingen annan heller för den delen, så jag har min väska på sätet bredvid och jag tar ovilligt bort den.

Jag vill inte prata med dig heller. Kl 7 på morgonen är man lagom social, det sträcker sig till Linda o Rim, när dom går av på centralen vill jag INTE prata med närmaste personen. Överlag är det väldigt svenssonaktigt att inte prata med varandra men det är såå skönt att slippa ju.

Jag vill inte höra din hysteriska mobiltelefonsignal. SVARA för fan.. Det ringer, o ringer, o ringer.. O ändå svarar ingen.

Skolklasser borde gå..eller hyra egen buss.. Eller ha lärare som har vett att SÄGA TILL sina
elever att bete sig som folk på bussar. (tvångströja och bollgag kan lösa mååånga problem ^^)

Varför äter folk på bussar? Jag har haft folk med Mcdonaldspåsar, ciabattor med salami, choklad, riskakor..tugga tugga, smaska smaska.. Inte nog med att vissa saker faktiskt stinker så blir man ju sugen med.. Elakt värre.

Varför envisas dom med att köra som dom har snott bussen? bromsa, gasa, tvärbromsa, gasa... tuttaaaa på cyklisterna...genom hela staden..trallalla.. Den bästa jag åkt med var en liten liten söt flicka med sjal o världens leende. Hon körde sååå sakta o fint in till varje hållplats, stannade, öppnade dörrarna, looog o sa Heeej.. Väntade tills man satt sig o körde seeen ivääääg i sniiigelfart.. Men det var såå skönt=)

Det roligaste på bussar är när tanterna sitter i par och pratar skit om dagens ungdom.. Som dom ser ut, vad har dom på sig, som dom sitter med fötterna, va dom har i ansiktet..hihih Kärringar

Nej men bussar är bra.. då o då iaf.. Idag hade jag ett sånt kärringpar redan vid skolan, det var en kille på moppe som körde snigelfart förbi dom på trottoaren.. Usch ve o fasa vilken heeemsk människa han va.. Sen satt dom så heeela vägen till Dammfri. Den ena gubben log så mycket mot mig att jag blev nästan rädd o ville gå av men han lugnade sig.. Han blev så lugn att han somnade. jag trodde först han var utvecklingsstörd men han var nog inte det för han hade en mobil som ringde helt plötsligt o då pratade han på som värsta professorn.. Men ja man vet ju aldrig.. Ohh sen..hur fan kan en släkt få till det på det viset.. Herre du milde.. Jag säger då det. Vilka gener..^^
Min mobil hade varit av under lektionen o hade mini batteri kvar. Först så fick jag ett sms där camilla hade ringt, sen ett till där hon sa jag skulle ringa, man blir lite nervös då ju.. Meen det var inget viktigt..hihih Hon hade bara fått en idé hahah.. Vi får se hur den ideén går =) Men vi håller tummarna att vi båda överlever hahah

Ville nu även passa på att påminna om att detta inte är en blogg på det sättet att jag vill ha sagt något, för ett budskap eller liknande. Jag skriver massa skit..till mig själv.. Se detta som min något oprivata dagbok. Jag kanske inte tycker om er alla varje dag, ibland kräker jag av mig lite. Men det får man ta för vad det är..

Gå nu o ta dig en kopp kaffe...^^

Kan någon tända lampan...?

Det hade varit fan så bra....det är lite mörkt va....

måndag 5 oktober 2009

Pep on TV

Visst är det underligt.. Förra veckan var jag skitseg, mådde piss och kände mer ångest än jag gjort på väldigt länge. Idag är det helt tvärtom. Jag mår faktiskt hur bra som helst. Den försvann mer och mer under helgen även om vi inte direkt gjorde något. H gjorde så jag mådde klart bättre, ibland är det så himla skönt att ha någon som kan ta ens skit.
Var uppe med tuppen idag redo för matte. Gud var det är mörkt och kallt ute på morgonen, verkligen höstrusk.Jag har ju missat hela förra veckan så jag trodde att det var rätt kört men icke. Dom hade inte kommit mycket längre än det jag själv tittat på hemma. Måste dock säga att Peter är otroligt pedagogisk och får en att förstå allt, Cecilia hjälpte mig med. Hon var så glad för det brukar vara tvärtom. Helt ärligt är jag bra på matte, något som är helt ofrivilligt. Nytt prov på onsdag så ska kolla igenom lite uppgifter sen.. (någongång)

Ikväll ska jag titta på ett program (på svt1 21.00), Kysst av spriten. Min helt underbara lärare Pep är med så det vill jag inte missa. Jag tycker det är så starkt att gå ut så på det viset, som person och som lärare och dela med sig av sitt privatliv. Jag antar att det kommer att komma på tal imorgon då jag har honom i Glol.. Kan bli något himla bra det där.

Nu ska jag jobba vidare på min hemtenta...historia är skojigt...^^