onsdag 8 juli 2009

Minnen

Rensade ur mina väskor idag.. Man hittar skojiga saker där alltså..sånt man glömt..^^ O pengar..muhaha. Jag fick ett ryck idag.. Det var liite på tiden.. De växte nästan grejer ur parketten här hemma..uscha, men jag har varit hyfsat duktig och städat undan lite. Bytat sängkläder, fixat mina blommor, eldat lite doftoljor.. (maskera odören..muhahah..) Nej men lite så nostalgi. Hittade för lite sen doften Melon. Jag hade den när jag bodde i min första lägenhet. En tvåa på Nydala som var alldeles underbar..hahah.. Trots att jag knappt hade några prylar så var själva känslan av "mitt eget" överväldigande. Jag minns dagen jag flyttade in. Jag gick runt till säker 4 på morgonen och plockade med saker, flyttade runt möbler, tittade på allt. Sov knappt något den natten och på morgonen var jag i extas över att jag var fri, hade mitt eget. Självständighet på hög nivå.
Anyhow... Denna doft påminde mig om en svunnen tid som jag iaf inbillar mig var lyckligare, friare och mycket lättare. Jag har säkert fel för saker är lättare idag men ändå. Man minns det man vill. De är så med allt.. Man minns det man vill, nästan som en försvarsmekanism, man minns bara de bra och det fina. Samma med att få barn. Jag vet det gjorde svinont..men jag minns inte det. Jag minns annat men inte det. Hade man kommit ihåg smärtan, så som jag kan göra med migrän t ex så hade man nog aldrig fått fler barn ^^. Första gången jag hade migrän var jag runt 13 något och jag trodde på fullaste allvar att jag skulle dö. Jag stod och dunkade pannan mot en vägg tills det rann blod för det var skönare än det som sprängde i huvudet, känslan var att jag ville ta en borr och borra ett hål in i hjärnan för att släppa på det enroma tryck som kändes. Efter några gånger så vänjde man sig och i dag lever man med det men ve och fasa. Då och då kommer det med sån kraft att man nästan, nästan tror man ska dö lite iaf..=) Hihih kom på att man haft många "första-gången" ögonblick i sitt liv. Allt från första kyssen till första banklånet^^ Vissa första gånger vill man komma ihåg mer än andra om man säger så hihi.
Jag har nostalgi dagar då och då. När man minns mer än man vill och kanske borde. Ibland är det sunt och ibland är det inte så sunt. Och vissa saker får man bara släppa och låta vara som dom är och gå vidare ifrån. Ibland undrar jag hur fan alla ens minne ska få plats?? Ju äldre man blir ju fler minnen får man..de borde finnas ett stopp liksom..:P Men det är kanske därför man bara minns det som är bra.. ( sometimes I am too smart...:D )

Antingen eller...

ful & lycklig - snygg & olycklig
plugga - jobba
bada - duscha
jordgubbar - banan
choklad - vanilj
sola - bada
pool - havet
skidsemester - solsemester
singel - förhållande
planering - spontanitet
glass - godis
passion - trygghet
svensk sommar
- charter
landet - storstan
känd för skönhet - känd för intelligens
romantiskt - dirty
kaffe - te
porrfilm - naturprogram
banta - träna
the body shop - nivea
spy - ha diarré (inget av dom )
lyx - budget
ramlösa - loka
förfest - efterfest
pizza - thaimat
yoghurt - filmjölk
ge - få
aldrig mer dansa - aldrig mer ha sex
anorexi - fetma
kanelbullar - brownies
gambler - mesig
hemmafest - utgång
raka av allt hår på huvudet - sluta raka resten av kroppen
älskad - framgångsrik
skräckfilm - romantisk komedi
popcorn - grönsaksdipp
haket - teater
katt - hund
kärlek utan sex - sex utan kärlek
vacker - sexig
risifrutti - chokladpudding
kjol - shorts
familj - vänner
hav - sjö
jul - påsk
guld - silver
nyår - midsommar
berg-&-dalbana - vattenrutschkana

Denna är stulen från lilla Sandra ^^.

måndag 6 juli 2009

Ordbajsa bra musik

Moby, Sting, Cheb Khaled, Whitesnake, iio, The script (♥♥), Kanye West, Iggy Pop, Rihanna, Chords, Timbuktu, Hans Zimmer, Kasey Chambers, My chemical romance, Jedi Mind Tricks, Belinda Carlisle, Alice Cooper, Sonata arctica, Disturbed, Godsmack, Tarkan, Hoffmaestro, Savage garden, Cheap trick, Biffy Clyro, Nightwish, Takida, Snowstorm, Mikael Wiehe, Coldplay, The Boppers, Robyn, Timberland, Timberlake, Amy Macdonald, UB40, Flogging Molly, Jason Mraz, The Kelly family, Gnarles Barkley, Tracy Chapman, Outlandish, Loreena McKennitt..med flera...:P hihih

Jahaa..då var det censur nästa då...^^

Eller kanske börja skriva i kod eller nåt..:P Fick en sån..vad säger man..uppvaknande..ett uppvaknande då. Idag.. På jobb...av alla ställen. Skulle vara uppenbarelse, men det är lite väl religiöst...anyyyway... Fanns tydligen en eller flera (No names) som hittat till min blogg, den förra då.. Hahah det var mer än jag trodde och inte dom jag trodde..men men.. Mitt liv är en öppen bok..^^ Man läser här på egen risk, så nu har jag sagt det.. Jag skriver mest en massa skit, så jag vet inte varför folk läser..men vill ni så är ni såå välkomna så..

Hittade Tanja på vägen hem idag, så vi gick och pratade om väder och vind, eller ja egentligen om män och relationer. Alltid lika skoj att prata med henne, hon ger en alltid nya infallsvinklar och sätt att se på saker och ting. Vi pratade dels om hur män är, våra män tillhör helt olika generationer men är ändå väldigt lika på det viset att vi är dom som tar det stora ansvaret för hemmet och allt kring detta medan dom tjänar pengarna. Lite så old fashion, men det passar mig. Det roliga var att när jag sen kom hem hade H varit ledig och vikt all tvätten..haha.. Så schi fick jag där. Smått chockad fick jag ta en bild för att föreviga det hela..^^ Man borde rama in den eller nåt, för vem vet när detta händer igen..

Lily Allen när hon är som bäst...^^ Kollade igenom mina favoriter på Youtube.. De var en del, typ 225 st..kanske borde skaffa sig ett minne istället. Jag har spotify med men av någon anledning gillar jag youtube med, och vill ha mina favoriter där. Har nog med att göra att jag inte bara ha musik som favoriter, utan även inslag som Jonas Gardells stand up, denna spralliga überbög som jag faktiskt föredrar att läsa böcker från före att se på scen. Detta är min senaste favorit..hihihih.. Jag gillar nördar, vad ska man säga...^^ Någon jag med gillar och har gjort i flera år och som jag alltid kommer tillbaka till är Alpha Blondy. Hans album Dieu är by far det bästa albumet jag någonsin hört. Det är för mig nostalgi på hög nivå. Sen tyvärr... 80-90 tals rock... Vad ska man säga.. Dan Reed "Rainbow child", Richard Marx "Endless summer nights" med flera, Stevie Wonder "Master blaster", Bruce Springsteen "Paradise" (har du inte hört denna måste du ta dig tid att lyssna, så fantastisk) Freda "I en annan del av världen", Thåström "Varför är du så tyst?", The Doors " People are strange", Marie Fredriksson "Sparvöga", Mike Oldfield "Moonlight shadow", Climie Fisher "Love changes everything".
Några av mina favoriter är Billy Idol, ( Cradle of love) ochGuns n´ Roses ( You could be mine dock gillar jag inte Terminator hihi), sen finns det hur många bra musiker som helst.. så nu ger jag mig... För idag iaf.. Tipsa gärna om ni har egna favoriter..

Nu måste jag hitta på någon mat..det är såå himla tråkigt.. Var dag ska man hitta på massa middag...varenda jävla dag alltså.. Jag vill ha en egen kock... O en pool pojke.. O en städare.. O en massageterapeut.. and soo on.. Ni fattar va =)

söndag 5 juli 2009

Pungranka..?

Var hos Desi igår. Deras nya lägenhet var jättemysig. Låg bra till med, centralt. Dom två, Desi o Fripp, är så himla roliga...hihi.. Sötnötter..^^ Vi var på deep en runda, såå förbannat varmt, men ändå mysigt. Jag var nykter (okej, inte helt men 2 Norrsken räknas inte) Desi var lite lullig och pratade rabblande som hon gör då och Fripp var full. Han sa det själv, utan att det behövdes men det var ändå gulligt att han var medveten..^^ Vi skulle egentligen på Möllan meen jag tvättade och var så sen att vi sket i det. Katti skulle med Tax på Möllan med, men tydligen var hon av med Tax för jag fick ett sms så där vid 23 något om att tax var HEMMA..hihi. Vet inte om eller var dom hamnade ^^ Jag hade varit uppe skit tidigt, (mens sux biiig time) tvättat och det var sjukt varmt så jag åkte hem vid 2 tror jag. Men jag har kommit på det att om jag åker hem tidigt så mår man skitbra dagen efter. Jag vaknade vid 9,30 typ.

Idag har vi varit och shoppat på Burlöv. Anton o H ska ut och campa nästa vecka.. Yeah... Så vi har nytt tält, sovsäck till Anton, liggunderlag och lite sånt. Hoppas dom får bra väder och att det går bra. dom ska upp till Ugglarp där H:s syster ska vara en vecka hos några andra släktingar (Jag har inte koll, too many people^^) Vissa hyr ett hus, H.s syster Pia ska bo i husvagn med sin familj och H och Anton ska tälta på kampingen. Ska bli mysigt att vara heeelt själv i några dagar med om jag ska vara ärlig.. Men jag vet att jag kommer att sakna dom sen men just nu är tanken mysig.. Jag ska jobba i vilket fall men jag vet inte om jag velat följa med..

Nu när man jobbar så uppskattar man helger mycket mer. När man går i skolan så är man alltid ledig, nu är man bara ledig på helgerna. Så idag är det söndag, och det är så skönt. Nu ska jag gå och flumma lite... Men först ska jag berätta varför jag har valt min rubrik.. Föör jag tyckte Desis pungranka (Som är en växt) var så söt så jag gick och letade efter en idag i en blomster affär. Men jag ville inte fråga, hade du gjort det liksom? "Heeej du jag letar efter pungrankor, Har ni några såna? Puungrankor alltså? Inte pungrunka utan pungranka." Nee tack..