onsdag 21 april 2010

⚆ Hemma spa ⚇

Blev lite inspirerad av Sandra som hade haft en liten spastund hemma igår. Så idag ville jag ha det med ^^ Mest för jag varit jävligt duktig och fått gjort typ 95% av mina läxor. Ska fortsätta med dom imorgon då sista dagen är på fredag. Ni kan ju förstå hur jävla duktig jag varit om du klickar HÄR och sitter och tittar på den sidan i 5 timmar.Snacka om sömnmedel. Sista uppgiften var om el och sånt. Också sååå tråkigt. Förstår inte hur vi har en enda elektriker i hela Sverige.

Ikväll blir det True Blood på svt1. Har ni inte sett den serien har ni fan missat något. Jag ÄLSKAR den ❤ . Enda serien jag följer.

Men tillbaka till spagrejen.. Vi har ju lite olika saker för oss, vi tjejer. Vissa av oss är mer för krämer och sånt än vad andra är. Vissa gillar att blanda själva, gamla husmorsknep och andra kör tvål och vatten på morgonen sen klart.
Jag är helt klart en kräm människa. Jag älskar dofter, konsistenser, känslan av att vara ren, mjuk och lukta gott. Så jag tänkte dela med mig lite av vad jag gör när jag spa:ar hemma.

✓Jag brukar börja med att ta bort nagellack om jag har det, både händer och fötter. Sen torrborsta kroppen med en svamp i hampa.

Duschen:
✓ Schampo, inpackning. När den verkar rakar jag mig lite här och där.
✓Tvättar ansiktet med en ansiktsskrubb.
✓Skrubbar kroppen med skrubborste och tvål. ELLER: Bodyscrub eller likande, socker/saltscrub.
✓Skrubbar fötterna med fotskrubb.
✓Har i balsam i håret och sköljer sen med kalltvatten som avslutning.

Ansikte:
✓Efter duschen lägger jag en djuprengörande mask i 10 min. När den verkar brukar jag köra tandtråd och borsta tänderna och skölja med flour.
✓Filar också fötterna med en metalfil.
✓Tvättar bort masken och rengör med ett ansiktsvatten. Smörjer in en mjukgörande kräm/nattkräm.

Händerna:
✓Först kör jag ett set jag har från Mary Kay : Mjukgörande, skrubb o rengöring. Man börjar med mjukgörande kräm, sen skrubben sist tvålen. Sen sköljer man av allt tillsammans och kvar blir en sammetslen och ren hud. Sen smörjer jag in en handkräm.
✓Naglarna kör jag med tandkräm på en nagelborste, det gör dom både rena, väldoftande och vitare. (så klart en whitening tandkräm då)
✓Smörjer in nagelbanden med en nagelbandsolja, filar ner naglarna om det behövs.
✓Målar dom oftast med ett genomskinligt basecoat lack.

Kroppen:
✓Smörjer in hela kroppen med någon fet kräm så som Body Butter eller liknande.
✓Om du intimrakar dig är det ett tips att använda RFSUs after shave Nice n' Cool. Superbra!
✓Jag målar tånaglarna och låter dessa torka.
✓Smörjer in fötterna med en fet salva så som Compeeds Cracked heel och tar på strumpor direkt.

Klaaaart...^^
Låter nog som det tar all världens tid men faktiskt inte.. Skippa att måla naglarna så tar det typ en timme, MAX.. Inte så att jag gör allt var gång, eller ens en gång i veckan. Men då och då iaf.. Gör gott i själen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar