fredag 20 november 2009

Tänk grönt^^

Åhh vad jag blir trött.. När min dator bestämde sig för att haverera förra veckan så slutade vissa av windows funktioner att funka. Och jag blir såå trött... Jag tror min dator avskyr mig. Jag tycker jag är snäll, klappar fint, torkar av honom då och då och jag nyser ALDRIG på honom. Ändå så bara störar han sig. (APA)
Så nu kan jag inte vända mina bilder.. grrrr. Sååå ni får vända på era huvud istället, iaf tills jag har fixat det. Visste det var något jag skulle fråga Jonas om igår. Det jag inte har i mitt huvud får ni har i ert istället.


Mitt projekt är nu klart. Sopsortering. Nu ska man bara komma igång och lära sig att inte kasta allt i hushållssoporna. Det är inte alls så svårt egentligen men man tänker inte alltid på det.
Det finns en hel del man kan göra för miljön. Man måste ju inte sortera sopor (även om det är bra)
Man kan vara noga med att släcka och använda lågenergilampor men även kolla var man får sin el ifrån.
Spara sina matrester till lunchlåda och lära sig laga mindre mat så man slipper kasta så mycket. Man kan handla mer krav och ekologiskt. Det är inte alltid dyrare, speciellt inte om man lär sig att laga mat i proportion till vad man äter upp.
Man kan åka kollektivt eller cykla då och då.
Man kan ta tåg när man ska resa, flyg är den värsta miljöboven som finns. Om du flyger så tycker jag du ska betala miljötillägget. Kan du inte det sluta flyga!!
Jag anser inte att man måste sluta konsumera, men att man ska vara lite medveten om vad och hur man gör det. Och att man tar en liten del av sitt ansvar för att jorden ska må bättre. Vi som har barn skulle ju vara extra medvetna, vi vill ju att den ska vara lika bra för våra barn. Eller hur??

Såå i sann second hand andra har jag gjort ett fynd :D

Mina små skor...hihi eller ja inte alls så små ska jag säga. Det är 39 men fan vad det är stor plats där i haha. Liiite annat än mina små, tajta och väldigt lätta converse.. Men det är väl en vanesak..
Nu ska jag sätta mig och plugga lite..proven hopar sig nu på slutet. Kom på att det är typ 4 v kvar i skolan sen är det looooov. Jag börjar få liite bråttom att hitta stuff till Antons kalender, och jag vill för en gångs skull ha shoppat julklappar INNAN den 23 hahah.. Får väl se hur det blir med den saken...hmmm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar