onsdag 8 juli 2009

Minnen

Rensade ur mina väskor idag.. Man hittar skojiga saker där alltså..sånt man glömt..^^ O pengar..muhaha. Jag fick ett ryck idag.. Det var liite på tiden.. De växte nästan grejer ur parketten här hemma..uscha, men jag har varit hyfsat duktig och städat undan lite. Bytat sängkläder, fixat mina blommor, eldat lite doftoljor.. (maskera odören..muhahah..) Nej men lite så nostalgi. Hittade för lite sen doften Melon. Jag hade den när jag bodde i min första lägenhet. En tvåa på Nydala som var alldeles underbar..hahah.. Trots att jag knappt hade några prylar så var själva känslan av "mitt eget" överväldigande. Jag minns dagen jag flyttade in. Jag gick runt till säker 4 på morgonen och plockade med saker, flyttade runt möbler, tittade på allt. Sov knappt något den natten och på morgonen var jag i extas över att jag var fri, hade mitt eget. Självständighet på hög nivå.
Anyhow... Denna doft påminde mig om en svunnen tid som jag iaf inbillar mig var lyckligare, friare och mycket lättare. Jag har säkert fel för saker är lättare idag men ändå. Man minns det man vill. De är så med allt.. Man minns det man vill, nästan som en försvarsmekanism, man minns bara de bra och det fina. Samma med att få barn. Jag vet det gjorde svinont..men jag minns inte det. Jag minns annat men inte det. Hade man kommit ihåg smärtan, så som jag kan göra med migrän t ex så hade man nog aldrig fått fler barn ^^. Första gången jag hade migrän var jag runt 13 något och jag trodde på fullaste allvar att jag skulle dö. Jag stod och dunkade pannan mot en vägg tills det rann blod för det var skönare än det som sprängde i huvudet, känslan var att jag ville ta en borr och borra ett hål in i hjärnan för att släppa på det enroma tryck som kändes. Efter några gånger så vänjde man sig och i dag lever man med det men ve och fasa. Då och då kommer det med sån kraft att man nästan, nästan tror man ska dö lite iaf..=) Hihih kom på att man haft många "första-gången" ögonblick i sitt liv. Allt från första kyssen till första banklånet^^ Vissa första gånger vill man komma ihåg mer än andra om man säger så hihi.
Jag har nostalgi dagar då och då. När man minns mer än man vill och kanske borde. Ibland är det sunt och ibland är det inte så sunt. Och vissa saker får man bara släppa och låta vara som dom är och gå vidare ifrån. Ibland undrar jag hur fan alla ens minne ska få plats?? Ju äldre man blir ju fler minnen får man..de borde finnas ett stopp liksom..:P Men det är kanske därför man bara minns det som är bra.. ( sometimes I am too smart...:D )

1 kommentar:

  1. Det är verkligen underbart med lite nostalgi ibland :)

    SvaraRadera