måndag 28 december 2009

Jul jul..

Jag måste säga att jag haft en underbar jul. Måndagen innan började jag bli sjuk. Feber och snorar, och det höll i sig hela julen. Tisdagen gick åt till att packa och förbereda för katterna. H jobbade sin sista dag tills typ i januari. Lyxigt värre.
Onsdag morgon vaknade jag svintidigt. Var ändå uppe till efter 23, satt klockan på 6 men vaknade 5. Lagom liksom. Vi fick ner och in alla våra grejer i bilen och åkte till Kristianstad för att hämta upp svärmor. Lagom snöigt ute, inte alls så skojigt. Men det gick.
Hon skulle ha typ "en liten väska och lite julklappar". Jo tjena... Typ en stor väska, ett flak öl, en hel icapåse bullar, flera påsar med julklappar. Det tog aldrig slut haha.
Vi stannade till i Bjärnum för att handla, fan hela stan var där och handlade, jag undrade om dom bara hade en enda affär där eller nåt. Det tog sen ett par timmar innan vi stannade nästa gång.
Vi "brukar" stanna i Brahe hus för att käka lite, kissa lite och så klart handla lite polkagrisar. (Gränna ligger lite så granne där, så det här ju till) Efter sen ytterligare några timmar var vi framme.

Vår bagagelucka, packad enligt tetrismodell...^^ H var lagom stolt och var tvungen att fota..haha




På julaftonen tänkte vi gå ut en runda, på stan (som var helt stängd) Men det var otroligt fint väder. Vår bil var död så Peter fick ge första hjälpen.. Så går det när man glömmer släcka lampan.

Julafton var himla mysig. Vi gick runt i myskläder och fixade lite med maten. Pia med hennes familj kom sen med. Massa god mat, massa fina paket som pojkarna delade ut och massa god dricka. Och då menar jag massa. Jag hade turen att ha Peter mitt emot. ^^ starköl till maten, inte en, inte två och inte fyra. Efter det så blev det whiskey.. och det var verkligen inte fyra heller. När jag väl skulle gå och lägga mig snurrade heeela världen och jag har helt ärligt ingen aning om hur jag kom upp på andra våningen. Men det gick.. Tydligen bättre för mig en Peter..hihi.


Emil och Måns läser på våra paket. Dom var så söta..


Systrarna....


Matbordet...


Soffan...himla bra soffa. Vi var mååånga där under julen och alla fick plats. ^^


Anton gillade deras flipperspel. Efter dem där whiskeyglasen såg jag knappt bollen hahah.


Hungriga pojkar...


Peter med sin lilla hinduprick i pannan. Vi fick fina små kuvert med pengar från svärmor. Efter ett tag satt dom lite överallt..^^


Pia och Andreas, Åsa och Emelie..



Lite bilder från olika håll, svårt att få med alla.


Efter ett tag var vi inte så många kvar och pojkarna skulle roa sig lite.. ( jag har inget minne av detta men jag har tagit bilderna..alltid något hihi)


Dagen efter:

Man mådde som man förtjänade. Myskläder hela dagen. Vi kom upp iaf, lugnt och skönt. Käkade lite och sen hade vi strömavbrott mellan typ 12-16 när vi inte gjorde något alls typ. Efter en stund kom det små pojkar med bilar och fixade strömmen. Ute så på landet har man varken värme eller vatten då man inte har ström, en upplevelse. På kvällen kom Hs pappa helt oväntat. Var lite skoj.


Hasse och Anja.

Vi åkte en runda på stan den 26de. Vi hade planerat en tur till stockholm men jag kände mig inte alls okej, så vi sket i det och tog en lite tur till Etuna bara och lite sånt. Fixade mat för en gångs skull, hahah.. Pizza på Nattkröken. (Jobbade en såå snygg man där..hahah) Åkte till Hs pappa och hans tjej Aune på kvällen, fikade lite. Hade en pratstund med en rom på en statoilmack om hur kassa volvobilar var.
När vi kom tillbaka kom Hugo och Marit med lilla stella. Marit är Peters syster. Vi hade en väldigt trevlig kväll med glögg, prat och babyljud. Dom sov med över sen så vi hade lite frukost på morgonen innan vi skulle åka hem. Pia och kompany kom med då Anja hade sovit där på natten. Hon skulle ju åka med oss hem. Så vi hade fullt hus.



Snö och snö..vitt överallt. Peter åkte runt och skottade snö för vi skulle kunna komma ut med bilarna. Vi skulle packa in allt i bilen och åka hem igen. ( o allt fick plats, I´m soo amazed)


Bye bye vinterlande...

Det var som en evighet innan vi var hemma igen. Lämnade av svärmor och käkade lite (Vi har typ käkat jääämt) Lennart har varit i skåneland hela tiden, själv, frivilligt. Och fan vad han var nöjd med det ^^.
sista 10 milen till Malmö var lååånga. Snacka om skitväder då Malmö var grått, gröna gräsmattor och bara mörkt.
Katterna skrek som fan..stackarna.. Kim hade tagit väl hand om dom, men dom har nog saknat oss ändå. Jag packade upp allt mitt på en gång, H satte sig i soffan. Hihih.. (hans ligger nog fan inte i skåpen än haha)

Det var min jul, i korta drag..haha. Den har varit helt underbar. Magisk. avslappnad, skön. Jag önskar du hade varit med, du hade gillat den. Nu orkar jag inte skriva mer.. De får vi ta imorgon eller nåt..
Puss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar