tisdag 30 juni 2009

Ännu en dag gått och kommer inte åter

Idag har jag gjort...ja tre saker. Klätt min spalje med min passionsblomma, lagar gorgonzola biffar och besökt toaletten.
Vi kan ju börja bakifrån. Jag mår bättre men har fått kväljningar och magknip hela dagen, och som jag sa till Desi : Varit rinnande. Hihi hon tyckte jag var äcklig, men vadå..det är ju fullt normalt. Eller ja inte så men ändå..ja ni vet.. Alla blir vi sjuka någon gång. Somliga mer än andra och vissa blir fanimej aldrig friska. Jag ska vara glad att det bara är lite diarré..

Jag fick H att borra upp min spalje som jag köpte för hur längesen som helst. Bättre sent än aldrig. De blev helt okej. Jag är lite förälskad i den blomman, den är mysig..sen får den ju så fina blommor med. Mest gillar jag iofs alien tentaklerna..^^ Eftersom det är en klängväxt så har den korkskruvs formade små "armar" som den hakar tag i allt med. Väldigt gulligt..:P

Oh måste tillägga här att min orkideé har fått barn..hihi. Jag trodde den höll på att dö så jag satte undan den men gav den lite vatten då och då. Det började växa något på den och det visade sig vara ett skott. En nu blomma med ett skott på. Såå söt.. Såg också att mitt olivträd har börjat växa som bara den. Där är en himla massa oliver men några har vuxit mer än andra. Ska bli spännande och så om dom är goda ^^

Lägger in bilderna sist här nere.

Så till sist var det gorgonzola biffarna. Dom är så fantastiskt goda. Gjorde dom för första gången för ett tag sen och det är verkligen en favorit. De förutsätter att man gillar gorgonzola då, eller vanlig blåmögelost som jag med provat göra dom på. Klart godast med gorgonzola iofs.

Här är receptet, jag rekommenderar dom verkligen..^^

800 g köttfärs (bland eller fläsk står det men går bra med nöt med, dock lite torrare)
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
salt
Peppar
150 g Gorgonzola
ca 3 dl Vätska, välj själv mellan matlagningsgrädde, vispgrädde, vatten eller creme frasiche eller blanda efter tycke.
Ljus redning
Soya
Smör


Börja med att sätta på ugnen på ca 175 grader.

Blanda mjölk (1dl ) med ströbrödet och låt detta stå och dra tills ströbrödet sugit upp mjölken.
Undertiden kan du blanda köttfärs, ägg, salt och peppar. Blanda sen i ströbrödet.
Gör som små biffar i handen, ta en stor tesked gorgonzola och lägg i mitten på biffen. Täck osten med färs, är den inte helt täckt läcker den gärna ut sen i ugnen. På 800 g blir det ca 12-14biffar, på ett ungefär. Lite mer än hälften av osten ska gå åt så ta en ganska stor bit per biff.

Stek biffarna i smör i pannan tills dom är bruna och ställ sen in i ugnen ca 10 minuter så dom blir klara rakt genom.

När du stekt sista biffen tar du en klick smör i pannan, häller på vätskan du valt och osten som är kvar. Låt allt smälta, vispa och smaka av med soya och ev salt. Tänk på att gorgonzola är ganska salt i sig själv. Är det för salt ha i lite mer vätska, är det inte salt nog ha i lite soya. Red såsen med redning och koka tills bra konsistens.

Servera med grönsaker..^^





Visst ser det gott ut? :D




Min orkideé





Tror ni jag ska äta tomater eller...mmmmm


Ser ni lilla oliven ? =)
Ja det var allt för idag gott folk.. Dead tired, ZZzzzz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar